Veilige Badkamer Voor Ouderen op Maat

Gepubliceerd jan. 16, 22
8 min read
WandbeugelsAangepaste Badkamer Koop Je Hier

Langer Zelfstandig Thuis Wonen Met Een Aangepaste Badkamer

Wilt u op de hoogte blijven van onze aanbiedingen en acties? Houd dan regelmatig onze website in de gaten of meld u aan voor onze periodieke nieuwsbrief..

Optimale veiligheid en comfort in de badkamer Stijve en stramme spieren, overgewicht, slecht zicht, evenwichtsproblemen, mindere conditie en gewrichtspijn. Zomaar een greep uit de problematiek waar senioren en mindervaliden dagelijks mee te maken hebben. Ook in de badkamer. Handicare biedt uitkomst met solide en betrouwbare oplossingen. Als toonaangevend producent van hulpmiddelen en aangepast sanitair zet het bedrijf in op de zelfredzaamheid van mensen, mét maximale veiligheid en comfort.

En Handicare heeft ook het design gedacht. De producten zijn niet alleen praktisch maar ook mooi om te zien. In de bijgevoegde catalogus badkamerhulpmiddelen vindt u het complete assortiment.

Meer Ouderen Blijven Thuis Wonen Door Deze Hulpmiddelen

Badkamer en toilet, We maken allemaal dagelijks gebruik van de badkamer en het toilet. Wanneer mensen wat minder stabiel zijn kan vooral de badkamer een gevaarlijke plek zijn. Ieder jaar belanden er ruim 4000 mensen in het ziekenhuis na een val in de badkamer, dit zijn met name senioren - douchetoilet. Er zijn tal van hulpmiddelen welke het gebruik van badkamer en toilet veiliger maken.

Onze hulpmiddelen zijn ondergebracht in verschillende categorien:Toiletstoelen, In deze categorie zijn onze toiletstoelen ondergebracht. Een toiletstoel wordt ook wel postoel genoemd en wordt vaak ingezet wanneer een gebruiker de gang naar het toilet niet meer kan maken. Er zijn verschillende keuzes zoals een opvouwbare toiletstoel, een toiletstoel welke ook als verhoger over het reguliere toilet gezet kan worden of een toiletstoel op wielen.

Hier hebben wij een zeer ruime keuze in. Van driehoekige douchekrukjes welke makkelijk in een hoek geplaatst worden tot douchestoelen met wieltjes of douchestoelen welke aan de muur bevestigd kunnen worden. veilige badkamer voor ouderen. Toilet Hulpmiddelen, In deze categorie vindt u al onze toilethulpmiddelen. Een beugel voor aan de muur maar ook dingen als een bedpan(ondersteek) en urinaal kunt u hier vinden.

Badkamers Voor Senioren

Deze douche en toiletstoelen worden in Nederland geproduceerd en zijn vaak voorzien van een motor om de stoel te kantelen of in hoogte te verstellen (douchewc bril).

Badkamer Badkamer In En Rondom Het BadHulpmiddelen Voor Ouderen

03 februari 2021 1. Wandbeugels Een van de bekendste woningaanpassingen voor in de badkamer is de . Een wandbeugel kan mogelijk maken door u extra steun te geven in de vorm van stabiliteit tijdens het douchen of tijdens het in- of uitstappen van de douchecabine. Ook kunt u ze bij het toilet aan de muur laten bevestigen, als extra hulpmiddel bij het opstaan van het toilet.

De badlift Als douchen niet meer gaat omdat u dan te lang moet staan, kan het zijn dat u enkel nog in bad kunt. Ook hiervoor zijn goede hulpmiddelen bedacht, zoals de : een stoel die u op een prettige manier in het bad kan laten zakken, en die u er ook weer uit kan tillen.

Aangepaste Badkamer vindt Ze Hier3 (Opklapbaar douchezitje). Douchestoel Een ander bekend bij het , is een . Er zijn verschillende opties mogelijk, in de vorm van een losstaande stoel die u zelf in de douche kunt zetten bijvoorbeeld (douchewc met fohn). Maar u kunt er ook voor kiezen om een te installeren aan de wand, die u gemakkelijk uit kunt klappen wanneer u er gebruik van wilt maken.

Antislipvloer Een erg simpel hulpmiddel dat weinig installatiewerk nodig heeft, is een –. De antislipvloer zorgt ervoor dat de douche geen glijbaan meer is, maar dat u uw voeten kunt plaatsen op een ferm oppervlak zonder de angst om uit te glijden en een lelijke val te maken. zijn tegenwoordig in veel winkels te koop, deze kunt u los in de douchecabine leggen.

5. Bad- of doucheopstapjes Het kan zijn dat de douche vraagt om een hoge instap. Bij het bad is dit natuurlijk sowieso het geval. Als de instap te hoog of te groot is, dan zijn er speciale ontwikkeld die ervoor zorgen dat de stap iets kleiner wordt, waardoor u een stuk gemakkelijker het bad of de douchecabine instapt.

Handige Hulpmiddelen Voor Ouderen

Denkt u aan verbouwen, dan kunt u extra treden laten inmetselen. Op zoek naar gedegen advies over hulpmiddelen voor senioren? Er zijn verschillende hulpmiddelen die het leven een stuk aangenamer en makkelijker kunnen maken, doordat ze inspelen op de lichamelijke ongemakken die kunnen voorkomen wanneer u ouder wordt. Bent u voor uzelf of iemand anders op zoek naar de juiste hulpmiddelen? Neem dan vooral contact met ons op.

Hieronder treft u een aantal mogelijke hulpmiddelen en aanpassingen aan om uw keuken, badkamer en het toilet veiliger en toegankelijker te maken. Antislipcoating Kies voor een douchebak met een antisliplaag of laat uw huidige douchebak behandelen met een antislipcoating. Hierdoor neemt de kans op een glijpartij onder de douche aanzienlijk af.

Antislipmat Een eenvoudige oplossing voor een gladde douche- of badvloer biedt een antislipmat. Deze maakt een deel van de bad- of douchebodem stroef. Let wel op dat de antislipmat goed op de grond ligt! Bad met deur (inloopbad of instapbad) Een inloopbad is voorzien van een deurtje. Stap in het bad, sluit de deur en laat het bad vollopen.

Aanpassingen Voor De Badkamer Aanvragen

Bent u klaar? Laat dan het bad leeglopen en open vervolgens het deurtje. Terwijl het water wegloopt, kunt u zich rustig afdrogen. Daarna opent u de deur en loopt u zo de badkamer weer in. Inloopbaden zijn vooral geschikt om meer comfort in huis te bieden. badkamer hulpmiddelen. Voor mensen met een beperking zijn deze minder geschikt, omdat het even duurt voor u het bad uit kunt stappen en in die tijd flink koud kunt worden.

En wilt u weer opstaan, dan drukt u op de knop. Badplank Een in lengte verstelbare badplank ligt aan de bovenzijde over uw bad heen. U gebruikt de badplank als zitje, bijvoorbeeld om te douchen in een douche-bad combinatie. Badplanken bewegen niet bij gebruik en worden meestal aan een zijde aan de muur bevestigd.

Verzeker uzelf ervan dat de badtrap stevig staat en u zich bij het gebruik ervan kunt vasthouden, bijvoorbeeld aan in de muur verankerde beugels - douche toiletstoel. Badverkorter Een badverkorter wordt (met zuignappen) in uw bad bevestigd, aan het einde van uw bad. Heeft u moeite met opstaan of bent u bang om weg te glijven in een gewoon bad? Met de badverkorter kunt u zich afzetten met uw voeten, zodat rechtop zitten eenvoudiger wordt.

Douchewc Bril

Miva ToiletVeilig Douchen: De Complete Keuzehulp - Langer Thuis In Huis

Douchezitje Om niet staand te hoeven douchen, kan een douchezitje uitkomst bieden. Een opklapbaar, aan de muur bevestigd, zitje kan eenvoudig worden uitgeklapt, zodra u van de douche gebruik wil maken. Wil een ander wél staand douchen, dan kan deze het zitje weer eenvoudig in verticale stand brengen. Zo hoeft u niet onnodig te slepen met een stoel.

Een alternatief is dat de drempel geheel verwijderd wordt (douchetoilet). Kraanopener Een kraanopener is een handig hulpmiddel om kranen mee te openen - Douchewc. De opener wordt over de bestaande kraan heen geplaatst. Zo kan deze zonder kracht bediend worden. Losse toiletverhoger Om comfortabel van het toilet gebruik te kunnen maken, kan een losse toiletverhoger uitkomst bieden.


Langer Zelfstandig Thuis Wonen Met Een Aangepaste Badkamer

Badkamer Badkamer In En Rondom Het Bad

Bano Benelux B.V.

Schooldwarsstraat 48, 3351 AT Papendrecht, Nederland
+31184785353
douche toiletstoel Bano Benelux

Bedankt voor uw feedback! Met uw feedback kunnen we onze website nog beter maken. Klik op het kruisje om verder te gaan. Deel deze pagina U kunt hier meer informatie vinden over het delen op social media. Door te klikken op één van onderstaande knoppen wordt u direct doorverwezen naar de betreffende social media.

Geschikt voor professionals en consumenten. Medische hulpmiddelen Door gebruik te maken van onze medische hulpmiddelen voor ouderen kunnen mensen met of zonder een beperking op een prettige manier langer zelfstandig blijven wonen. Dankzij deze zorghulpmiddelen voor ouderen of mensen met een beperking worden de dagelijkse dingen in het leven zoals, in- en uit bed stappen, eten en drinken een stukje gemakkelijker.

[CPT Intro] Door jarenlange opgebouwde knowhow en ervaring kunnen wij onze klanten adviseren, begeleiden en hoge service verlenen. Een beleidslijn die wij hoog in het vaandel hebben staan. Met de klant wordt een intensieve samenwerking aangegaan, waardoor veel opdrachten custom made geleverd kunnen worden. Natuurlijk zijn wij benieuwd naar uw vraag of wens.

Senioren Badkamer

Onder beeldbellen verstaan we bellen met camera, zoals Skype of Face, Time. U kunt elkaar hierbij zien en horen. Dat is handig als u bijvoorbeeld moet laten zien hoe je een schroefje in de deur draait. Dit is een kleine moeite, waardoor u zelf niet de deur uit hoeft. Dit kan tijd besparen.

Sensoren houden de cliënten in de gaten. In overleg met een arts wordt bepaald welke elektronische voelsprieten worden geïnstalleerd. Via een app krijgen de zorgprofessionals inzicht in de leefpatronen van de bewoners. Bij afwijkingen zoals het ‘s nachts verlaten van de kamer volgt een alarm waardoor deze medewerkers sneller ter plaatse zijn.

Navigation

Home

Latest Posts

Omgaan Met Overprikkeling

Published Oct 31, 22
0 min read

Colloidaal Zilverwater 100ml - Online

Published Oct 26, 22
6 min read